Speciale

Fremtidsfuldmagt

Med en fremtidsfuldmagt kan du bestemme, hvem der skal træffe personlige og økonomiske beslutninger for dig, hvis du en dag grundet sygdom, ulykke eller andet ikke selv er i stand til det. Fremtidsfuldmagten bør oprettes, mens man er fysisk og psykisk velfungerende.

Med vores hjælp kan du hurtigt og effektivt få rådgivning og bistand til oprettelse af en fremtidsfuldmagt, som matcher dine ønsker og behov. Vi har stor erfaring med rådgivning og udarbejdelse af fremtidsfuldmagter og vi sørger for, at fuldmagten indholdsmæssigt opfylder netop dine ønsker og behov. Hos os får du personlig juridisk vejledning, og vi er som advokatvirksomhed ansvarsforsikret for den rådgivning, som vi yder.

Fordelene ved en fremtidsfuldmagt er mange, men i særdeleshed, at du kan undgå at blive umyndiggjort og komme under værgemål, hvis du en dag bliver svækket, syg eller på anden måde mister evnen til selv at træffe beslutninger. Ansøgning om værgemål er oftest et langt og tidskrævende forløb gennem domstolene.

Sygdom og ulykke kan ramme alle, og en fremtidsfuldmagt er derfor – som en ulykkesforsikring – relevant for alle!

En fremtidsfuldmagt skal indledningsvis oprettes digitalt i Fremtidsfuldmagtsregistret og underskrives digitalt med NemID eller MitID. Herefter skal den vedkendes ved personligt fremmøde hos en notar. Notaren tinglyser herefter fremtidsfuldmagten. Vi guider dig, så du når helt i mål med denne del. Det koster et gebyr på kr. 300 til notaren at få noteret fuldmagten.

Har du ikke NemID eller MitID, er det Familieretshuset, der kan påtegne fremtidsfuldmagten. Dette kræver fysisk fremmøde ved Familieretshuset. Såfremt du ikke har mulighed for fysisk fremmøde, kan det lade sig gøre, at en person fra Familieretshuset besøger dig.

En fremtidsfuldmagt adskiller sig fra andre fuldmagtsformer, da den først sættes i kraft, når du ikke længere selv er i stand til at varetage dine interesser. Det er Familieretshuset, der sætter fuldmagten i kraft under inddragelse af bl.a. lægefaglig vurdering.

Fuldmagten ophører automatisk ved død. Din fuldmægtige kan således ikke bruge fuldmagten efter din død. Såfremt du ønsker at regulere fordelingen ved død, kræves der et testamente.

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder fra Nørregaard Advokatfirma. Send os din e-mail.