Speciale

Ægtepagt

Til forskel fra et testamente, der bestemmer fordelingen af din arv efter din død, er det en god ide at oprette en ægtepagt. Ved skilsmisse er fordelingen af værdier og gældsforpligtelser en anledning til strid. Hvis du på forhånd har bestemt formuefordelingen via en ægtepagt, kan du dermed undgå denne strid i din skilsmisse.

Nørregaard Advokatfirma står altid klar til at rådgive dig om ægtefællers og samlevendes økonomiske forhold. Vi bistår i oprettelse af ægtepagt samt tinglysning heraf.

En ægtepagt er en aftale mellem ægtefæller. I ægtepagten regulerer ægtefællerne, hvordan deres værdier (og evt. gældsforpligtelser) skal deles mellem dem ved skilsmisse og/eller død.

En ægtepagt er som et af ganske få dokumenter underlagt et formkrav. Det betyder, at en ægtepagt ikke er gyldig, medmindre dette formkrav er opfyldt. Ægtepagten skal nemlig tinglyses, før den er gyldig.

Du kan oprette en ægtepagt med følgende særejeformer:

Skilsmissesæreje:

Hver ægtefælle beholder sin egen formue ved skilsmisse, mens formuen deles ved død.

Fuldstændigt særeje:

Hver ægtefælle beholder sin egen formue uanset, om ægteskabet ophører ved skilsmisse eller død.

Kombinationssæreje:

Denne form er en kombination af både fuldstændigt særeje og skilsmissesæreje således. Udgangspunktet er, at der er tale om et skilsmissesæreje, men med den overbygning, at førstafdødes formue er delingsformue (altså ikke særeje) og længstlevendes formue er (fuldstændigt) særeje. Det er en typisk måde at sikre den længstlevende ægtefælle økonomisk, idet den længstlevende ægtefælle har krav på boslod af førstafdødes formue, ligesom den længstlevende kan hensidde i uskiftet bo. Samtidig har den længstlevende sin egen formue som fuldstændigt særeje og udtager således denne forlods og skal ikke dele den med nogen.

På baggrund af et møde – fysisk eller virtuelt – afdækker vi jeres ønsker og kombinerer dette med de muligheder, som er lovlige og gyldige og udarbejder på den baggrund en ægtepagt skræddersyet til jer. Vi bistår efterfølgende med at tinglyse ægtepagten, så alt er på plads, når vi afslutter vores bistand.

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder fra Nørregaard Advokatfirma. Send os din e-mail.